‘Ελα μαζί μας στους δρόμους στις 24 Φεβρουαρίου – ενάντια στο ακροδεξιό κύμα και για μια κοινωνία βασισμένη στην αλληλεγγύη!

Το ακροδεξιό κύμα κυλάει – ώρα να το σπάσουμε! Το AfD κερδίζει κορυφαία δημοτικά αξιώματα και σε τρία κρατίδια της ανατολικής Γερμανίας αναμένεται να γίνει το ισχυρότερο κόμμα στις επερχόμενες τοπικές εκλογές με πάνω από 30%.

Αλλά το AfD είναι μόνο ο κοινοβουλευτικός βραχίονας ενός πολύεπίπεδου ακροδεξιού δικτύου. Αυτό έχει επίσης αποδειχθεί στην «έρευνα Correctiv», η οποία έχει δημοσιοποιήσει ότι πολιτικοί του AfD, Ναζί, μέλη της Ένωσης Αξιών που συνδέεται με το CDU και επιχειρηματίες συναντήθηκαν για να σφυρηλατήσουν ένα σχέδιο: μαζική απέλαση ανθρώπων με μεταναστευτικό υπόβαθρο.

Δεν εμπιστευόμαστε τα υποτιθέμενα τείχη προστασίας των κομμάτων. Τα τελευταία χρόνια, τα κυβερνώντα κόμματα και τα κόμματα της αντιπολίτευσης όχι μόνο επέτρεψαν στον εαυτό τους να καθοδηγούνται από το δεξιό αίσθημα, αλλά αντέδρασαν επίσης σε κοινωνικές κρίσεις με δεξιές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Αυστηρότεροι νόμοι για το άσυλο και τις απελάσεις, μια μεταναστευτική πολιτική που βασίζεται στην οικονομική εκμετάλλευση των ανθρώπων, συνολική αυστηροποίηση των αστυνομικών νόμων και συνεχείς επιθέσεις στο κράτος πρόνοιας.

Είναι σημαντικό να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα θεμελιωδώς, προκειμένου να τραβήξουμε το χαλί κάτω από το AfD.

Είναι καιρός για ένα ισχυρό κίνημα που θα αντιτίθεται ενεργά στη ακροδεξιά ανάπτυξη και θα υπερασπίζεται την αλληλεγγύη και τη δικαιοσύνη. Πρέπει να το κάνουμε μόνοι μας.

Συμμετάσχετε σε κοινωνικές πρωτοβουλίες, και σε συνδικάτα, αντικρούστε τους ευτελιστές ή τους συμπαθούντες του AfD στην καθημερινή ζωή, υπερασπιστείτε τους πρόσφυγες και πάρτε μέρος  σε τοπικές αντιφασιστικές πρωτοβουλίες που αφαιρούν άμεσα το χώρο της ακροδεξιάς.

Ας σπάσουμε μαζί το ακροδεξιό Κύμα. Ας βγούμε μαζί στους δρόμους στη Στουτγάρδη στις 24 Φεβρουαρίου.